/, Dubtes i Consells/8 de cada 10 infarts es poden prevenir

8 de cada 10 infarts es poden prevenir

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en països desenvolupats. Segons les últimes dades publicades per la Organització Mundial de la Salut (OMS), a 2015 van morir 17.7 milions per alguna patologia relacionada amb la salut cardiovascular.

La Fundació Espanyola del Cor (FEC) recorda que al nostre país les malalties cardiovasculars també són la primera causa de mort, per davant del càncer i les malalties respiratòries, i suposen el 31.2% de totes les morts. Els infarts de miocardi i l’ictus són les principals causes de mortalitat, i el 90% dels casos estan relacionats amb factors de risc previsibles com la hipertensió, el colesterol, la diabetis, l’obesitat o el tabaquisme.

Com ajudar a prevenir un infart

Normalment, el risc cardiovascular està associat a diferents factors. A continuació et donem algunes claus que t’ajudaran a cuidar el teu cor i a prevenir malalties cardiovasculars.

Evitar el sedentarisme

La pràctica de l’exercici físic d’intensitat moderada és clau per a prevenir el sobrepès, la obesitat i la obesitat abdominal, factors de risc cardiovascular. La obesitat abdominal és considerada la més perillosa, ja que l’excés de grassa s’acumula al voltant de diferents òrgans com el fetge. El més recomanable per evitar la seva aparició és mantenir-se per sota dels 102 cm de cintura en el cas dels homes i per sota dels 88 en el cas de les dones.

En cas de que no practiquis exercici físic de forma regular, lo ideal és caminar entre 30 i 60 minuts diaris, almenys 5 dies per setmana. I recorda que l’Index de Massa Corporal (IMC) et permetrà saber si estàs en el teu pes normal, o si pateixes sobrepès u obesitat.

Dieta equilibrada

La clau per evitar l’obesitat és portar una alimentació equilibrada que inclogui aliments frescos, verdures, fruites, cereals i peix. Però a més a més, també és important reduir el consum de sal, greixos saturats i sucres.

Una dieta equilibrada també ens ajudarà a controlar els nivells de colesterol i mantenir-los en els límits aconsellables, menys de 200mg/dl per al colesterol. Així aconseguirem evitar que es formin plaques a les parets de les arteries i reduir el risc de patir un infart.

Controlar el nivell de glucosa i la pressió arterial

La diabetis i la hipertensió també suposa un risc cardiovascular, per això és important controlar el nivell de sucre en sang i la pressió arterial. Un bon tractament i control d’ambdues patologies ens ajudarà a reduir el risc de les malalties cardíaques i cerebrovasculars.

No fumar

El tabaquisme és una altra de les causes més importants que afecten al sistema cardiovascular i contribueixen al risc d’infart. Deixar de fumar no només ajuda a reduir la taxa de mortalitat sino que a més a més redueix el risc d’infart de miocardi i de mort sobtada.

A més a més d’aquests factors, el nostre estil de vida actual, el estrès, la apnea del son, la contaminació o el consumo de drogues també són factors relacionats amb el risc cardiovascular i que es poden prevenir.

 

 

By | 2019-07-04T09:27:41+00:00 juliol 4th, 2019|Cardioprotecció, Dubtes i Consells|Comentaris tancats a 8 de cada 10 infarts es poden prevenir

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies