/, Dubtes i Consells/Símptomes d’advertència de problemes cardíacs

Símptomes d’advertència de problemes cardíacs

 

El cor és l’òrgan que s’encarrega de bombar la sang que porta l’oxigen a totes les cèl·lules del cos. Les malalties cardíaques afecten el funcionament d’aquest òrgan, però a diferència de les malalties cardiovasculars, les cardíaques solament estan relacionades amb el cor i els vasos sanguinis.

La causa més comuna de les malalties cardíaques és l’estretament o bloqueig de les artèries coronàries. El colesterol alt, la hipertensió o la diabetis són alguns dels factors que incrementen el risc de desenvolupar aquest tipus de problemes. A continuació en conten quins són els signes d’advertència més freqüents i que normalment ignorem.

Símptomes més comuns de les malalties cardíaques

És important saber que les malalties cardíaques es desenvolupen amb el temps i de manera silenciosa. És a dir, podem sentir els símptomes molt abans de patir problemes importants o inclús no donar-nos compte. Aquests símptomes solen repetir-se en tots els pacients i són els senyals més habituals que podrien indicar que patim d’algun problema cardíac.

 • Dificultat per a respirar: Aquest és un símptoma d’insuficiència cardíaca i es produeix quan el cor no pot bombejar la sang com hauria. En aquests casos, la sang pot estancar-se en les venes que van fins als pulmons, provocant dificultat per a respirar.
 • Tos o sibilància: La tos a llarg termini també pot ser un signe de que el fluid s’està acumulant en els pulmons, augmentant també la dificultat per a respirar.
 • Inflamació de cames, turmells i peus (edema): El flux sanguini es torna lent i es reverteix en les venes de les cames, causant l’acumulació del fluid en aquests teixits.
 • Dolor de pit: Parlem de l’angina de pit, una de les cardiopaties més comuns. Sol ocórrer quan el cor no rep suficient sang o oxigen. El tipus de dolor pot variar d’una persona a una altra.
 • Ritme cardíac ràpid o irregular: Quan el cor no pot bombejar la sang correctament, sol latir més ràpid per intentar mantenir el ritme, provocant les conegudes palpitacions. Un ritme ràpid o irregular també pot ser símptoma d’arítmia.
 • Dificultat per a respirar: Aquest és un símptoma d’insuficiència cardíaca i es produeix quan el cor no pot bombar la sang com hi hauria. En aquests casos, la sang pot estancar-se en les venes que van fins als pulmons, provocant dificultat per a respirar.
 • Tos o sibilància: La tos a llarg termini també pot ser un signe que el fluid s’està acumulant en els pulmons, augmentant també la dificultat per a respirar.
 • Inflamació de cames, turmells i peus (edema): El flux sanguini es torna lent i es reverteix en les venes de les cames, causant l’acumulació del fluid en aquests teixits.
 • Dolor de pit: Parlem de l’angina de pit, una de les cardiopaties més comunes. Sol ocórrer quan el cor no rep suficient sang o oxigen. El tipus de dolor pot variar d’una persona a una altra.
 • Ritme cardíac ràpid o irregular: Quan el cor no pot bombar la sang correctament, sol bategarmés ràpid per intentar mantenir el ritme, provocant les conegudes palpitacions. Un ritme ràpid o irregular també pot ser símptoma d’arrítmia.

Les malalties cardíaques més comuns

Les malalties cardíaques causen milions de morts a l’any, especialment a Estats Units, i són la principal causa de mort per malaltia. Aquestes són algunes de les més freqüents:

 • Angina de pit: Com hem explicat anteriorment, aquesta provoca dolor al pit i es pot classificar en dos tipus: estable i inestable. A la primera, la persona sent dolor en realitzar exercici físic, i en la segona, el dolor apareix amb major duració i inesperadament, quan s’està en repòs.
 • Arrítmia: Consisteix en el batecirregular, quan els impulsos elèctrics que regulen el ritme cardíac no funcionen adequadament.
 • Infart de miocardi: Apareix de manera violenta i és una malaltia provocada pel deteriorament i l’obstrucció de les artèries del cor.
 • Hipertensió: És l’elevació dels nivells de pressió arterial i poden provocar multitud d’afeccions mèdiques, com accidents cerebrovasculars o insuficiència renal.

Cuida la teva salut cardiovascular

El perill de patir malalties del cor augmenta amb l’edat, a partir dels 45 anys en els homes i en els 55 anys en les dones. Tot i això, podem prendre una sèrie de mesures que ens ajudin a portar un estil de vida saludable que ens ajuden a preveure aquestes malalties i protegir el nostre cor.

 • Dieta equilibrada: Controlar el pes i portar una dieta saludable és fonamental per preveure problemes cardíacs derivats del colesterol alt, els triglicèrids o la diabetis. Tingues en compte que el sobrepès i l’obesitat poden augmentar el risc de patir una malaltia cardíaca.
 • Alcohol: Reduir la ingesta d’alcohol pot ajudar a disminuir la pressió arterial.
 • Tabaquisme: Aquest perillós hàbit eleva la pressió arterial, augmentant el risc de patir un atac cardíac o un accident cerebrovascular.
 • Activitat física: Practicar exercici físic és essencial per a reduir el risc, perquè estimula la circulació, ens ajuda a equilibrar el colesterol i a baixar la tensió arterial, i a més a més enforteix el nostre cor.
By | 2019-06-10T06:31:00+00:00 juny 10th, 2019|Cardioprotecció, Dubtes i Consells|Comentaris tancats a Símptomes d’advertència de problemes cardíacs

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies