//Protegeix la teva salut cardiovascular aquest estiu

Protegeix la teva salut cardiovascular aquest estiu

Les altes temperatures i els excessos de l’estiu poden afectar la nostra salut cardiovascular. Per aquesta raó, és important prendre precaucions, especialment aquelles persones que presenten majors factors de risc.

En les èpoques de més calor el sistema circulatori pot veure’s afectat, ja que a causa de la suor, l’organisme perd més líquids de l’habitual. A més a més, es pot produir una vasodilatació en el sistema arterial, el que pot provocar una circulació més lenta.

Les principals causes de mortalitat durant les ones de calor es relacionen amb les malalties cardiovasculars. A més a més, durant els mesos d’estiu, augmenten les probabilitats de deshidratació, el que accentua el risc cardiovascular en les persones que són més propenses als problemes circulatoris.

Claus per a protegir el nostre cor a l’estiu

Perquè tu i els teus pugueu gaudir de l’estiu sense preocupacions, a continuació et donem algunes pautes i recomanacions per a preveure els efectes de les altes temperatures en la salut cardiovascular.

  • Beure aigua amb bastant freqüència, encara que no tinguem sensació de sed, per a preveure la deshidratació (mínim 2 litres al dia).
  • No abusar de les begudes alcohòliques, amb molta cafeïna o amb molt sucre, ja que afavoreixen la deshidratació. A més a més, el consum excessiu d’alcohol pot produir trastorns i acceleració del ritme cardíac, el que es coneix com el “síndrome del cor de vacances”.
  • Evitar menjars copiosos i optar per receptes més lleugeres que ajudin a reposar les sals minerals perdudes amb la suor. El gaspatxo, la fruita de temporada i els amanides són plats que no poden faltar.
  • Evitar sortir al carrer en les hores més caloroses i protegir-se sempre del sol. Recorda que és important posar-se sempre protecció solar per evitar cremades, insolacions, taques solars o lesions més greus.
  • Pertànyer durant el màxim temps possible en llocs frescos o a la ombra.
  • No realitzar massa esforços ni activitats esportives a l’aire lliure en les hores de més calor.
  • Utilitzar roba lleugera, transpirable i de colors clars, sempre adequada al clima i al nival de l’activitat que es vagi a realitzar.
  • Utilitzar una gorra que preferiblement cobreixi les orelles per a protegir-nos del sol.
  • Evitar els canvis bruscos de temperatura.

Recorda que algunes persones són més vulnerables a les altes temperatures i són més propensos a la deshidratació. Els nens menors de 5 anys, les persones grans, els malalts crònics i els pacients amb problemes cardiovascular són els principals grups de risc.

En cas d’emergència, ja sigui davant d’un cop de calor o deshidratació és fonamental demanar ajuda, anar al metge o trucar directament al telèfon d’emergències 112.

By | 2019-06-03T15:10:07+00:00 juny 3rd, 2019|Cardioprotecció|Comentaris tancats a Protegeix la teva salut cardiovascular aquest estiu

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies