/, Espais Cardioprotegits/Puc demanar la instal•lació de desfibril•ladors a la meva escala?

Puc demanar la instal•lació de desfibril•ladors a la meva escala?

La instal·lació de desfibril·ladors

Avui en dia la instal·lació de desfibril·ladors és un procés que requereix molt poc temps en comparació amb els beneficis que ofereix a l’espai on s’instal·la. Aquest aparell acostuma a veure’s a la zona de recepció de centres comercials, hotels, empreses, ajuntaments etc. En l’actualitat està present en multitud d’espais públics i privats sempre en zones de fàcil accés per poder ser utilitzat en cas d’emergència.

Que és un desfibril·lador?

Un desfibril·lador  és un aparell capaç de proporcionar al subjecte una descarrega elèctrica al nivell d’intensitat apropiat per poder restablir un ritme cardíac normal a la víctima. Aquesta eina permet evitar que la persona caigui en parada cardíaca i ofereix la possibilitat al metge d’actuar i tractar de buscar una solució als factors que van produir aquesta situació.

Com funcionen aquests dispositius?

Abans de fer servir aquests instruments és precís passar per un curset en l’ús de desfibril·ladors i primers auxilis. La finalitat d’aquests seminaris és instruir als participants per a que aquests siguin capaços de proporcionar les atencions inicials i fer servir aquests equips. Per la seva part, els desfibril·ladors són capaços de detectar el ritme cardíac del afectat i tractar de restablir el ritme cardíac que no presentin un risc per al subjecte.

Són obligatoris aquests aparells?

Tot i la rellevància d’aquests instruments i de que cada minut compti en aquest tipus de situacions aquests dispositius són obligatoris en tots el territoris de la península. D’altra banda, a Catalunya si és obligatòria la seva col·locació en diferents espais de igual o més de 2.500 m2 o amb un trànsit igual a 5000 persones i és responsabilitat del propietari mantenir aquests equips operatius i a ple rendiment.

Puc ficar un d’aquests aparells a la meva escala?

Si ho desitges és possible instal·lar un d’aquests instruments al hall del teu pis. Especialment en els casos en el que es tracti d’un bloc antic en el que molts dels veïns siguin gent de la tercera edat o amb problemes cardíacs. No podem oblidar, que en aquests casos una actuació eficaç i ràpida pot resultar crucial per garantir el benestar del afectat.

 ¿Un espai cardioprotegit és una ubicació on hi ha un desfibril·lador?

Un espai cardioprotegit és un entorn en el que es disposa de tots els recursos necessaris per tractar a una persona que està patint una aturada cardiorespiratòria i necessita d’atenció immediata. De forma, que no solament és necessari que en aquesta ubicació es trobin els dispositius necessaris per actuar sinó que també falta comptar amb personal format. Per això, un cop es detecta una emergència d’aquesta classe és necessari practicar una reanimació cardiopulmonar (RCP), fer servir correctament un desfibril·lador i contactar amb els servei d’emergències.

 

By | 2019-01-23T08:00:56+00:00 gener 23rd, 2019|Desfibril·ladors, Espais Cardioprotegits|Comentaris tancats a Puc demanar la instal•lació de desfibril•ladors a la meva escala?

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies