/, Dubtes i Consells/Cuida del teu cor al Nadal: consell per a àpats familiars saludables

Cuida del teu cor al Nadal: consell per a àpats familiars saludables

Menjars nadalencs y el teu cor

En aquesta època del any i degut al clima de menjars familiars i intercanvi de regals moltes persones que pateixen del cor decideixen fer una excepció en els seus precaucions. No obstant, segons un estudi és precisament en aquest període i durant les vacances d’estiu quan s’incrementa el risc de pateixen un infart de miocardi entre la població. Per això, és precís prendre precaucions per fer front a aquestes dates per no llençar per la borda els esforços realitzats durant tot l’any.

Assenta’t a taula 5 cops al dia

Els professionals de la salut recomanen que tractem de seguir el mateix ordre que la resta del any per menjar: esmorzar, refrigeri, menjar, berenar i sopar. D’aquesta forma, no alterarem les pautes d’ingesta que el nostre organisme ja té interioritzades i podrem gaudir de forma saludable aquestes dates. A més, si vols preparar el teu cos per un gran àpat pots muntar un pica pica de fruits secs abans del festí per preparar al teu organisme.

Planificar per garantir la teva salut cardiovascular

És molt comú anar a bars i restaurants amb la nostra família i amistats per passar un temps junts aquests dies. Si el dia i l’hora d’aquest menjar ja estan tancats des de fa temps planifica el teu menú i pensa en aquells aliments que poden beneficiar al teu cor.

Mesura y bons hàbits a la hora de menjar

Un cop comencem a ingerir menjar hem d’evitar alguns aliments per no tenir disgustos:

  • Menjar amb molta sal.
  • El sucre als postres.
  • Carns roges.
  • Alcohol
  • Aliments amb moltes grasses.

Evidentment, si vols provar algun d’aquests menjar o beure una mica també pots. No obstant, la clau està en la mesura i en conèixer el teu estat de salut. Si tens qualsevol dubte sobre el que pots o no consumir consulta amb el teu metge.

Com puc ajudar al meu cor després de menjar?

En aquestes dates especials en les que es menja en excés és necessari ajudar al nostre cor amb l’esport. Per això, és una bona idea caminar a pas lleuger pels espais naturals del teu municipi o inclús donar un tomb en bicicleta. Aquesta activitat física et permetrà a més arribar amb una mica de gana al següent àpat i veure com han col·locat la decoració de Nadal al teu barri.

No t’obsessionis amb el pes

El Nadal és un període de temps propici per guanyar pes degut a les celebracions, reunions d’amics i la climatologia crida a estar a casa. Per tant, no és necessari que vagis cada poc temps a la bàscula per controlar el teu pes. Beneficiaràs més al teu organisme si a l’hora de cuinar no ho fas en grans quantitats, així t’estalviaràs el tenir la nevera plena de sobres.

 El fred pot afectar al teu cor

El fred pot influir en la creació de coàguls que en alguns casos poden arribar a comprimir una arteria del teu cor. Per tant, si pateixes alguna dolència cardíaca és recomanable que cada cop que surtis de casa t’abriguis bé i evitis les presses ja que el estrès també és dolent per aquest òrgan. El estrès d’aquestes festes combinat amb les preses per fer-ho tot pot arribar a produir un atac al cor.

 

By | 2018-12-19T17:34:41+00:00 desembre 19th, 2018|Cardioprotecció, Dubtes i Consells|Comentaris tancats a Cuida del teu cor al Nadal: consell per a àpats familiars saludables

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies