/, Dubtes i Consells/Quan he de visitar el cardiòleg?

Quan he de visitar el cardiòleg?

Factors a tenir en compte

Si portes uns dies amb dolor al pit i un conegut t’ha dit que podries tenir algun problema al cor has de tenir en compte alguns aspectes que cobren pes en aquest tipus de situacions.

Quins símptomes ens han de fer visitar al cardiòleg?

  • Falta d’aire (disnea): Aquesta sensació d’ofegament pot estar relacionada amb diferents malalties com l’ansietat. No obstant, la dificultat per respirar por estar relacionada amb un problema cardíac quan està vinculada a que el cos ens demani respirar més ràpid perquè es trobi com si hagués realitzar un acte d’important desgast, tot i que el que haguem fet sigui una acció que no hagi requerit d’un gran esforç físic.

  • Turmells inflats: En ocasions se’ns poden inflar els turmells per diferents raons i això no te perquè implicar patir una malaltia del cor. Llavors, quan he d’anar a veure ràpidament a un metge?. En cas de que a més de la inflació hi hagi un increment de les dimensions del abdomen o una manca d’aire. En segon terme, en cas de que a la inflació se li afegeixi un envermelliment de la pell, un increment de la temperatura de la zona i una sensació de dolor cal anar al centre de salut el més ràpid possible.

  • Dolor al pit. El fet de patir-lo no implica que aquest estigui causat per un atac de cor, ja que pot estar originat per altres factors: estrès, problemes a la vena aorta, pneumònies etc.. Pot tenir relació amb un infart quan: -El dolor és molt intens. –La intensitat del dolor baixa si descansem. –La sensació del dolor està localitzada al centre del pit. – El dolor no desapareix. –Tenim ganes de vomitar o d’anar al lavabo.

  • Sentir palpitacions. Sentir palpitacions pot tenir lloc en una situació sense cap risc o en altres que el tinguin. No obstant, haurem d’acudir a un hospital o trucar a una ambulància quan s’arribin en repòs als 150 batecs per minut, quan les palpitacions siguin irregulars i quan aquesta sensació vagi acompanyada de marejos o falta d’aire.

Altres aspectes a valorar

A més dels símptomes mencionats abans també existeixen altres indicadors per els que hauríem d’anar a un hospital tot i que no patim cap mena de dolor:

  • Antecedents d’infart a la família. Si hem tingut familiars directes que han mort d’un infart abans dels 55 anys, o si hi ha hagut un cas de mort sobtada a la família, es recomanable visitar a un cardiòleg des de jove.

  • Mals hàbits. Si som fumadors, tenim una dieta poc saludable, patim obesitat, portem una vida sedentària o ingerim alcohol de forma habitual també augmenta el risc de patir qualsevol problema de cor.

  • Exercici d’alta exigència. Si venim d’una vida sedentària i volem començar a realitzar exercici físic d’alta exigència o de competició haurem de visitar a un  metge per dissenyar un programa de posta a punt del nostre organisme abans d’iniciar l’activitat física.

By | 2018-11-20T07:37:29+00:00 novembre 19th, 2018|Cardioprotecció, Dubtes i Consells|Comentaris tancats a Quan he de visitar el cardiòleg?

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies