/, Dubtes i Consells/Riscos cardiovascular a evitar

Riscos cardiovascular a evitar

Quan parlem de risc cardiovascular hem de tenir en compte que en gran mesura recau en nosaltres, en els nostres hàbits i costums per a que la nostra salut cardiovascular sigui òptima. Val a dir que sempre hi ha un % que no podem controlar com ara; malalties i dolències cardíaques i la nostra genètica.

Tot i així, aproximadament el 80% dels infarts estan associats a factors de risc que podem millorar amb una mica de voluntat i un canvi en els nostres hàbits.

Quins factors de risc cardiovascular hem d’evitar?

  • Colesterol: primer de tot, desenterrem el mite que el colesterol és dolent per a la nostra salut, ja que és un lípid produït pel fetge que és vital per al correcte funcionament del nostre organisme. Ara bé, el problema arriba quan els nivells de colesterol en sang són massa elevats perquè el greix comença a acumular-se a les parets de les nostres arteries podent provocar en un moment determinar, un obstrucció. En el cas del colesterol, hi ha una part congènita i és que persones que cuiden la seva alimentació poden tenir nivells de colesterol elevats, tot i així, per evitar-lo, cal cuidar l’alimentació i mantenir a ralla el nivell de greixos en sang.
  • Sedentarisme: en xifres de la OMS (Organització Mundial de la Salut), el sedentarisme i la falta d’activitat física està al darrere del 30% dels infarts. En aquest cas, la solució és fàcil i al nostre abast, mou el cos! No es tracta que d’un dia per l’altre hagis de ser un atleta de competició, sino que de forma progressiva incorporis rutines d’exercicis, tant fàcils com caminar, en el teu dia a dia. Perquè no comences per deixar l’ascensor i retrobar les escales? Recorda que si fa molt temps que no has practicat cap tipus d’esport, consulta primer al metge, ja que un excés d’activitat de sobte pot ser molt perillosa.
  • Estrès: podríem dir que l’estrès és enemic per antonomàsia d’una vida saludable, per tant, al teu cor tampoc li interessa un estat de nervis i ansietat permanent. No hi ha una forma exacta de quantificar el nivell d’estrès que afecta en un episodi coronari, però en nombrosos estudis s’ha demostrat que augmenta el risc d’infart agut de miocardi durant les dues hores següents a un episodi significatiu d’alteració emocional.
  • Hipertensió: aquesta és una malaltia que podríem anomenar, silenciosa ja que molta gent la pateix i no ho sap, és a partir de certa edat en què es fa palesa. La hipertensió és un elevat nivell de pressió arterial de forma continuada. La hipertensió afecta al cor especialment però també pot afectar al cervell, ronyons i altres òrgans.
  • Tabaquisme: un fumador presenta fins a tres vegades més risc de patir una malaltia cardiovascular que una persona que no fumi. Així que ara ja tens una excusa de pes per deixar de fumar!

Si vols saber més sobre els riscos cardiovasculars, la Fundació Espanyola del Cor t’ofereix informació ampliada al teu abast.

By | 2018-10-04T07:53:23+00:00 octubre 4th, 2018|Cardioprotecció, Dubtes i Consells|Comentaris tancats a Riscos cardiovascular a evitar

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies