/, Primers auxilis/Aplicar les tècniques de RCP a temps pot salvar vides

Aplicar les tècniques de RCP a temps pot salvar vides

La Societat Espanyola de Metges Generals i de Família (SMEG) destaca que es produeixen al voltant de 30.000 morts de forma sobtada cada any fora dels hospitals.  Del total dels casos, el 80% ocorren a la pròpia llar de qui els pateixen.

Però aquesta situació pot revertir-se amb l’actuació de les persones que hi siguin presents. Si es saben aplicar les tècniques bàsiques de reanimació cardiopulmonar (RCP) a temps, es pot salvar la vida de les persones que pateixin una parada cardiorrespiratòria.

El temps que passa des que avisem als professionals sanitaris d’emergències fins que arribin al lloc on ens trobem, és essencial. Els primers minuts que passen des de la parada cardíaca són decisius, ja que cada minut que passa disminueixen les possibilitats per la persona de sobreviure. Per això, és necessari que les tècniques de RCP es realitzin correctament. Els desfibril·ladors ajuden a restaurar el ritme cardíac normal, per això, a Neosalus treballem per conscienciar a la població de la importància de l’ús de desfibril·ladors (DEA) i perquè aquests s’incorporin en la major part d’espais públics.

Per tant, conèixer les tècniques bàsiques de RCP és útil per tots perquè una parada cardíaca sobtada por succeir a qualsevol persona i en qualsevol moment.

L’aplicació de la RCP consta de dos passos: respiració boca a boca, que proveeix oxigen a la víctima, i compressions toràciques, que mantenen la circulació sanguínia. En aquest sentit, resulta vital la reanimació cardiopulmonar i disposar de desfibril·ladors que permetin recuperar l’activitat normal del cor.

El problema és que aquestes maniobres es realitzen només en 1 de cada 5 persones que pateixen una parada cardiorrespiratòria sobtada fora de l’hospital, així que és important la formació de la població en general perquè sàpiguen identificar els símptomes i sàpiguen també què fer.

A Neosalus som conscients de la importància dels primers auxilis i per això apostem per la formació relacionada amb els primers auxilis i l’ús de desfibril·ladors. Si vols més informació, contacta amb nosaltres aquí.

By | 2018-07-02T10:31:09+00:00 maig 24th, 2018|Formació, Primers auxilis|Comentaris tancats a Aplicar les tècniques de RCP a temps pot salvar vides

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies