/, Espais Cardioprotegits/Les proves genètiques et poden salvar la vida

Les proves genètiques et poden salvar la vida

Una malaltia genètica és un trastorn que es produeix perquè un gen té una forma diferent a com hauria de ser o existeixen alteracions en els cromosomes que formen l’ADN. Alguns trastorn genètics són hereditaris i es poden transmetre de generació en generació.

Aquí juguen un gran paper les proves genètiques. Però, realment estem preparats per assumir els resultats que ens puguin rebel·lar les proves genètiques i viure sabent-ho? Actualment, gràcies a aquestes proves, és possible diagnosticar les malalties o dolències que podrem arribar a desenvolupar en el futur o saber quina serà la seva evolució. Els resultats de les proves genètiques ens mostraran les malalties que patim, però això no significa que necessàriament s’hagin de manifestar.

En relació amb les malalties cardiovasculars, un gran percentatge dels infarts succeeixen en persones que no són objecte de mesures preventives perquè tenen un risc baix o moderat de patir-los. En aquest cas, si els resultats de les proves genètiques desvetllen que tenim una predisposició a les malalties cardiovasculars, el benefici més important que ens aportarà la informació genètica personal ens serà útil per anticipar-nos i prevenir la futura aparició de problemes de salut com aquests. No podem controlar el nostre ADN, però sí que podem saber a què som propensos i així ser capaços de cuidar-nos més, controlar els aliments que mengem, si fem exercici, si dormim i descansem suficient o si tenim molt estrès.

Realitzar proves de seqüenciació del genoma per descobrir la informació sobre l’origen o la possibilitat de desenvolupar malalties específiques està especialment indicat quan hi ha evidències d’antecedents familiars de malalties hereditàries amb problemes cardiovasculars, càncer o malalties neurodegeneratives. Detectar-les a temps, et pot salvar la vida.

By | 2018-07-02T10:31:09+00:00 abril 20th, 2018|Cardioprotecció, Espais Cardioprotegits|Comentaris tancats a Les proves genètiques et poden salvar la vida

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies