/, Dubtes i Consells/Diferències entre atac cardíac i parada cardíaca

Diferències entre atac cardíac i parada cardíaca

Molts de nosaltres utilitzem els dos termes sense distinció per a referir-nos a dolors sobtats al cor. Tot i que es confonen freqüentment perquè els dos deixen efectes permanents, i inclòs poden arribar a treure la vida a les persones que els pateixen, la realitat és que “atac cardíac” i “parada cardíaca” no són el mateix.

Un atac cardíac és un atac al cor: un infart. El cor s’ocupa de bombejar la sang perquè arribi a tot el cos, distribuint oxigen i nutrients a totes les cèl·lules de l’organisme. Quan es pateix un atac cardíac, el cor continua bategant però la sang no arriba al cor o a una part d’ell. Això sol passar perquè les artèries, que s’encarreguen de portar la sang oxigenada fins al cor, estan obstruïdes. Si l’atac cardíac és molt fort, pot provocar una parada cardíaca, però no a l’inrevés.

Una parada cardíaca és el mateix que una parada cardiorrespiratòria, és a dir que els pulmons també deixen de funcionar. En aquest cas, el ritme dels batecs del cor es veu alterat, provocant arítmies. Llavors, el cor batega més ràpid o més lent del que hauria de fer-ho, causant el que anomenem parada cardíaca. Si es pateix una parada cardíaca i no s’administra l’atenció mèdica adequada al moment, és probable que qui la pateixi, es mori.

Els desfibril·ladors serveixen per restaurar el ritme cardíac normal al patir una parada cardíaca de repent. La possibilitat de supervivència es redueix entre un 7% i un 10% cada minut que passa després d’haver patit una parada cardíaca. Per això, des de Neosalus confiem i treballem per la reanimació cardiopulmonar (RCP) mitjançant la utilització de desfibril·ladors (DEA), ja que augmenten les possibilitats de sobreviure fins a un 75%.

By | 2018-07-02T10:31:09+00:00 març 22nd, 2018|Cardioprotecció, Dubtes i Consells|Comentaris tancats a Diferències entre atac cardíac i parada cardíaca

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies