/, Espais Cardioprotegits/La contaminació acústica i de l’aire poden produir malalties cardiovasculars

La contaminació acústica i de l’aire poden produir malalties cardiovasculars

Existeixen diversos factors de risc que influeixen en les probabilitats de patir malalties cardiovasculars. Entre aquests factors es troben altres malalties com el colesterol o l’obesitat, a més a més del tabaquisme o l’estrès.

Moltes vegades no es tenen en compte els efectes que provoca l’estrès en la salut de les persones, en concret, sobre com afecten al nostre cor. Però el cert és que tant l’estrès com l’ansietat afecten al nostre cor. L’estrès es pot patir per diferents motius, encara que un dels més habituals actualment i, sobretot en les ciutats, és l’estrès generat pel soroll o la contaminació acústica.

Aquests sorolls són derivats de la circulació dels vehicles, obres i construccions, música i sorolls humans en general. El soroll és un desencadenant de l’estrès que altera el cos a nivell cel·lular i contribueix a que es desenvolupin altres factors de risc característics de les malalties cardiovasculars.

A tot això, se li suma també la contaminació de l’aire. Part d’aquesta contaminació és causada per les emissions que generen els mitjans de transport, però existeixen altres factors com els productes industrials o l’ús de productes químics. La contaminació de l’aire, sobretot en les grans ciutats, contribueix al desenvolupament de malalties respiratòries com l’asma i les malalties cardiovasculars.

Si pateixes d’estrès, el risc de que es produeixi una parada cardíaca és mes elevada. Per això, des de Neosalus recomanem la realització d’activitats per reduir l’estrès i cuidar el cor, així com la pràctica d’activitat física de regularment. I per les persones que viuen en una gran ciutat, els parcs també són un bon lloc per respirar una mica d’aire pur i relaxar-se.

By | 2018-07-02T10:31:09+00:00 febrer 28th, 2018|Cardioprotecció, Espais Cardioprotegits|Comentaris tancats a La contaminació acústica i de l’aire poden produir malalties cardiovasculars

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies