//Normativa d’espais públics cardioprotegits

Normativa d’espais públics cardioprotegits

La legislació autonòmica, juntament amb l’increment de conscienciació de les persones i la facilitat de l’ús dels desfibril·ladors, està afavorint el desenvolupament d’espais públics cardioprotegits.

Actualment, ja són set les comunitats autònomes en les quals és obligatòria la seva instal·lació i el seu correcte manteniment per garantir el bon funcionament i conservació dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA) i semiautomàtics (DESA) fora de l’àmbit sanitari. A més a més, s’ha de proporcionar formació a personal que no sigui sanitari, regulada per les diferents comunitats autònomes, les quals també autoritzen a les entitats públiques i privades a oferir la capacitació bàsica per actuar davant una situació d’emergència provocada per una parada cardiorespiratòria i poder retornar el ritme adient al cor.

Neosalus és un centre acreditat per impartir formació en l’ús de desfibril·ladors semiautomàtics i en primers auxilis, a més a més d’oferir diversos plans de manteniment.

Les malalties cardiovasculars constitueixen un dels problemes de salut més importants per la població, sent la fibril·lació ventricular la principal responsable de les parades cardíaques. Tot i així, existeix entre un 70% i un 90% de recuperació si es provoca una desfibril·lació durant el primer minut de l’atac cardíac.

Degut a l’ús ocasional dels aparells desfibril·ladors, sobretot en espais públics cardioprotegits, el manteniment d’aquests és obligat perquè funcionin perfectament quan es presenti una urgència. Per garantir que es compleix la normativa, la llei estableix que el manteniment és responsabilitat dels organismes públics i privats que els instal·lin i s’han de seguir les instruccions del fabricant.

Per controlar en temps real els desfibril·ladors que es troben en espais públics, existeix Cardionlive, un software que permet localitzar els desfibril·ladors més propers i permet fer el seguiment de manteniments.

By | 2018-07-02T10:31:09+00:00 novembre 27th, 2017|Espais Cardioprotegits|Comentaris tancats a Normativa d’espais públics cardioprotegits

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies