/, Dubtes i Consells/La salut cardiovascular en esportistes

La salut cardiovascular en esportistes

Si ets esportista bé deus saber què les revisions mediques són la garantia de que el nostre cos pot seguir la exigència i ritme de l’esport que practiquem. Ja siguin proves d’esforç, estudis biomecànics, tractaments fisioterapeutes de recuperació, readaptació física, etc. Per la gent que no es dedica de forma professional o no amb tanta periodicitat, cada cop hi ha una consciencia col·lectiva de la importància de realitzar-se exàmens mèdics periòdicament per avaluar el seu estat de salut. Tot i això, hi ha molt esportistes i gent que practica esport que no ha passat mai una revisió cardiològica, posant així, en risc la seva salut sense saber-ho.

En què consisteix un estudi cardiologic bàsic?

Consisteix en una exploració física i un electrocardiograma, que detectarà alteracions cardíaques potencialment greus i que redueixen notablement els episodis de mort sobtada. Tot i així, es dóna la possibilitat que una malaltia cardíaca no sigui detectada en un estudi bàsic, i que pot tenir conseqüències fatals.

Per això, és important realitzar-se una cardio-ressonància magnètica (CRM), que permet estudiar en una sola exploració, la funció i l’estructura del cor permetent agrupar en una única prova les seqüències d’estudi imprescindibles per detectar patologies que poden provocat la mort sobtada. Les revisions cardiològiques són totalment inofensives i molt fàcils de realitzar, especialment per als esportistes, ja que permeten diagnosticar afeccions cardiològiques i evitar que s’agreugin i puguin tenir greus conseqüències.

Des de Neosalus apostem una salut cardiovascular sana per a evitar-ne accidents, i que davant d’un accident d’aquest tipus saber reaccionar i com actuar per salvar la vida a la víctima.

By | 2018-07-02T10:31:09+00:00 octubre 11th, 2017|Cardioprotecció, Dubtes i Consells|Comentaris tancats a La salut cardiovascular en esportistes

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies