//Protocol PAS, com actuar?

Protocol PAS, com actuar?

Davant d’una situació d’emergència cal que tinguem molt clar els passos que hem de seguir per oferir ajuda útil. És per això que avui us recordem la importància del protocol PAS.

Què vol dir? PAS és protegir – avisar – socórrer.  El primer que hem de fer en una situació d’emergència és assegurar-nos que no correm cap tipus de perill. El primer pas serà Protegir la persona afectada i senyalitzar que hi ha un ferit per tal d’evitar mals majors.

Un cop tinguem la situació controlada, hem d’avisar al servei d’emergències mèdiques trucant al 112. És important que oferim informació detallada i ampliada per tal que el servei d’emergències pugui oferir l’ajuda necessària i acudeixi amb la rapidesa adequada a la situació.

El tercer pas és socórrer, tranquil·litzar a la víctima i realitzar una exploració primària dels signes vitals i una exploració secundaria dels símptomes. Aquestes exploracions s’han de dur a terme sense moure la víctima per no causar-li danys importants.

Com fer una exploració adequada?

L’avaluació primària consisteix en comprovar la consciència amb la resposta a estímuls, si respon està conscient, si no respon, s’ha de buscar una altre tipus de reacció com per exemple,  un pessic i observar si fa algun moviment i anar explorant més concretament cada reacció verbal, ocular, motora.   El següent a tenir en compte és la respiració amb el moviment toràcic, escoltar la respiració i sentir l’alè. Hem de controlar el pols i buscar possibles hemorràgies. En el cas que la víctima tingui pols i respiri però estigui inconscient,  s’ha de col·locar en posició lateral de seguretat  (P.L.S). No s’ha de mobilitzar fins que no arribi el servei d’emergències.

Si t’interessa la formació en primers auxilis, informa’t sobre l’ampli ventall de sectors professionals als quals oferim formació especialitzada.  Amplia la informació aquí. 

By | 2018-07-02T10:31:09+00:00 setembre 26th, 2017|Formació|Comentaris tancats a Protocol PAS, com actuar?

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies