Farmaciola al cotxe, què hi hem de posar?

No ho acostumem a fer però, portar una farmaciola al cotxe pot suposar un gran canvi a l’hora d’atendre ràpidament possibles víctimes d’accident de trànsit o inclús a nosaltres mateixos en cas de necessitat.

Encara que la normativa espanyola no obligui a portar una farmaciola al cotxe, és molt important tenir un kit mínim en cas d’emergències. En algunes botigues especialitzades o inclús en grans centres comercials podrem trobar fàcilment farmacioles que ja vinguin preparades. Tot i així, a continuació us llistem els productes que hauríeu de portar a la farmaciola del cotxe:

 • Pomada antibiòtica
 • Antihistamínics
 • Gel antisèptic per netejar-nos les mans sense necessitat d’aigua
 • Benes antisèptiques per netejar ferides
 • Analgèsics per alleujar el dolor
 • Pomada per a cremades
 • Crema per a picadures d’insectes
 • Tiretes i benes de diferents mides
 • Gases esterilitzades per pressionar ferides o aplicar pomades
 • Cinta adhesiva
 • Guants
 • Tovalloletes humides
 • Termòmetre
 • Llanterna de dinamo, així ens assegurem que mai es quedi sense bateria
 • Pinces
 • Tisores
 • Una manta tèrmica

Molts d’aquests productes tenen data de caducitat així que és indispensable revisar els productes abans d’emprendre qualsevol viatge.

Recorda que en cas de presenciar un accident, la llei t’obliga a prestar auxili. Us recordem també quins són els passos a seguir en cas de presenciar un accident amb víctimes:

En el cas que sigues el primer en arribar al lloc dels fets s’ha de seguir el protocol PAS, Protegir-Avisar-Socórrer. Atura el cotxe en un lloc segur, col·loca’t l’armilla reflectant i senyalitza amb els triangles. Avalua la situació i truca al 112 donant la màxima informació possible: punt quilomètric en el qual ha succeït l’accident, nombre de ferits i la situació en la que es troben, nombre de vehicles implicats i una descripció molt detallada de tot el que veus. En el cas que ja hi hagi la policia, ambulàncies o bombers, pots continuar circulant a no ser que t’indiquin el contrari.

A l’hora d’atendre els ferits, recorda que no s’han de treure mai de l’interior del cotxe ni moure’ls per no causar-los més lesions. En cas de situacions especials com incendis, possibles explosions o enfonsaments, podem ometre aquest punt. És molt important mantenir conscients les víctimes en tot moment a l’espera de que arribin els serveis mèdics. No es pot donar de beure ni de menjar res a la víctima. Manteniu-vos al costat de la víctima i mireu de tranquil·litzar-la. En cas necessari i sempre que sapigueu fer-los, podeu procedir a fer primers auxilis.

By | 2017-07-18T11:06:44+00:00 juliol 18th, 2017|Dubtes i Consells, Sin categoría|Comentaris tancats a Farmaciola al cotxe, què hi hem de posar?

About the Author:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies