Franch Grup es suma a la cardioprotecció

L’empresa Franch Grup de la Pobla de Segur, dedicada al transport de passatgers per carretera i a l’organització de viatges per arreu del món, ha iniciat la cardioprotecció dels seus serveis amb la instal·lació de desfibril·ladors (DEA) a la seva flota de vehicles.

 

Aquest gest converteix a l’empresa poblatana,  en una de les pioneres a Catalunya i a l’estat en cardioprotegir els seus autobusos.

“Apostem per millorar els serveis que oferim als nostres clients, no escatimem en aspectes com la seguretat, la prevenció i la salut dels nostres passatgers”, afirma  Jordi Franch, gerent de Franch Tours. I afegeix, “Tot i que no hem tingut mai cap urgència cardíaca, si que ens hem trobat amb algun petit incident, on saber a qui avisar i què fer és molt important. Creiem que la prevenció és vital”. Així també, els seus treballadors han estat formats en primers auxilis i en l’ús del DEA.

Juntament amb el desfibril·lador, han adquirit unes motxilles-farmaciola que permetrà portar el servei de cardioprotecció més enllà del vehicle, es a dir, les activitats en que participin els seus clients seran cardioprotegides i sanitaritzades, ja que aquestes farmacioles portàtils estan equipades amb un desfibril·lador i material sanitari bàsic per realitzar la primera atenció en cas d’un accident.

franch-grup-desfibrilador-farmaciola

La cardioprotecció és una tendència emergent orientada a la protecció del cor en el cas d’episodis cardíacs. En aquests casos, un DEA pot aconseguir que torni a bategar el cor de la persona afectada fins a l’arribada dels serveis mèdics d’emergència.

Per a què les possibilitats de supervivència davant d’una aturada cardíaca sobtada siguin òptimes, s’ha de realitzar de forma immediata un suport vital bàsic (SVB) que permeti mantenir el flux necessari de sang oxigenada al cervell fins que es restableixi el ritme cardíac normal mitjançant la descàrrega elèctrica subministrada per un DEA.

L’aturada cardíaca és una de les primeres causes de mortalitat a Europa, a Catalunya se’n produeixen entre 3000 i 4000 a l’any, una cada dos hores i mitja. La supervivència està al voltant del 10% en els països desenvolupats, i malauradament, la majoria d’aquestes emergències cardíaques succeeixen en persones joves.

By | 2018-07-02T10:31:10+00:00 novembre 8th, 2016|Desfibril·ladors, Espais Cardioprotegits, Instal·lació|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies