Saps que has de tenir a la farmaciola de casa?

Avui rescatem una noticia de La Vanguardia on explica què has de tenir al teu kit de primers auxilis domèstics.
Els accidents domèstics poden ser: talls als dits, caigudes infantils, cremades, un constipat fort… Totes les cases haurien de tenir el seu propi dispensari mèdic, una versió reduïda de material sanitari professional per a poder fer front a aquests petits accidents.

“Una farmaciola pot ser qualsevol armari, caixa o maleta que pugui contenir els medicaments i el material sanitari necessari per poder atendre i alleugerir petites molèsties, símptomes lleus o trastorns menors, en les condicions necessàries”, expliquen les farmacèutiques Carme Capdevila, Maria Estrada i Mireia Massot al web del Col•legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) a l’article citat.

La farmaciola casolana ha d’estar protegida de la llum i en un ambient airejat i sense excessiva humitat. Recordeu que ha d’estar sempre ben tancada i fora de l’abast dels nens.

La farmaciola ha de tenir tres tipus de productes: medicaments, material sanitari i telèfons d’urgència.

Els medicaments que hauríem de tenir a la farmaciola són per desinfectar les ferides (alcohol, aigua oxigenada, iode…), analgèsics, antitèrmics, laxants, antidiarreics, antitussígens, mucolítics, expectorants i antiàcids. En resum, fàrmacs que serveixen per alleujar un dolor puntual, problemes intestinals i estomacals, refredats i ferides.

El material sanitari és cotó fluix, compreses de gasa estèrils, venes elàstiques, esparadrap, tiretes cicatritzants, tisores de punta rodona, pinces, termòmetre i apòsits desinfectants. Són productes que bàsicament s’utilitzen quan hi ha ferides o torçades. Materials que han d’emprar-un cop s’ha netejat i desinfectat la lesió i sempre amb les mans netes.

Finalment, és important tenir a mà telèfons d’emergència com el corresponent a cada comunitat autònoma, així com els referits a centres d’informació toxicològica (en cas de ingerir productes tòxics i agressius com lleixiu, per exemple).

És essencial que tots aquests productes estiguin en bones condicions i no estiguin caducats. Els medicaments s’han de guardar dins l’envàs original juntament amb el prospecte per a futures consultes. També s’hauria de revisar les dates de caducitat de la farmaciola un parell de cops a l’any com a mínim i portar a la farmàcia els productes caducats.

By | 2016-10-19T15:18:48+00:00 octubre 19th, 2016|Dubtes i Consells, Primers auxilis|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies