Com funciona un desfibril·lador?

Els desfibril·ladors externs automatitzats són uns aparells que administren una descàrrega elèctrica controlada a través d’uns elèctrodes. La finalitat és que l’arítmia cardíaca que provoca l’aturada cardiorespiratòria sigui revertida a un ritme normal. El seu ús és molt senzill i segur, i pot ser utilitzat per personal no mèdic amb una mínima formació.

En aquest article us volem explicar com funciona un desfibril·lador i com l’heu de fer servir en cas d’emergència.

El primer pas és engegar el desfibril·lador. Alguns ho faran automàticament a l’obrir la tapa, altres haureu de pitjar el botó “ON”. Si quan arribeu amb el desfibril·lador a la víctima, algú està realitzant el Suport Vital Bàsic s’han de continuar les compressions mentre es col·loquen els elèctrodes sobre el pit.

Col·locarem els elèctrodes sobre el pit nu de la víctima, normalment tenen retolada la seva posició: Un, a la part dreta del tòrax sota la clavícula, al costat de l’estèrnum. L’altre, a la part esquerra, sota el pit, a la zona de les costelles. Un cop col·locats, el desfibril·lador analitzarà el ritme cardíac, durant aquest procés és molt important que ningú toqui la víctima.

Si el desfibril·lador ens diu que hem d’administrar una descàrrega, ens tornarem a assegurar que ningú toca la víctima, i premerem el botó de descàrrega. Immediatament després, iniciarem el Suport Vital Bàsic. Si el desfibril·lador ens diu que NO hem d’administrar una descàrrega, iniciarem immediatament el Suport Vital Bàsic de nou. Cada 2 minuts, el desfibril·lador ens farà aturar el Suport Vital Bàsic per tornar a analitzar el ritme, i realitzar o no una descàrrega (segons indiqui l’aparell).

És indispensable que continuem amb les tècniques de reanimació fins que: la víctima respiri amb normalitat, obri els ulls o es mogui, un professional sanitari ens ho digui o estiguem esgotats.

Si teniu algun dubte, no dubteu en contactar amb nosaltres i mirarem de solucionar-lo el més aviat possible!

By | 2018-07-02T10:31:10+00:00 setembre 13th, 2016|Desfibril·ladors, Dubtes i Consells|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies