Cap cursa sense desfibril·lador

Aquest cap de setmana, amb la Cursa de Bombers de Lleida, Neosalus comença el projecte Cap cursa sense Desfibril·lador. Una acció sense ànim de lucre amb la intenció de sensibilitzar a la població de la necessitat de conèixer el funcionament d’aquest aparell.

Un desfibril·lador es basa en l’aplicació d’un corrent d’alt voltatge per detenir i revertir les arítmies cardíaques ràpides. Situacions en què, els batecs del cor augmenten en excés a causa que alguna zona del cor dispara impulsos de manera descontrolada que produeixen una inestabilitat hemodinàmica que pot desenvolupar en una parada cardíaca. El xoc elèctric deté l’arítmia, la qual cosa permet al metge identificar i solucionar les causes que l’han produït.

La importància de disposar de desfibril·ladors a les curses és essencial. Moltes persones conviuen amb malalties cardíaques que corren el risc de sofrir freqüències cardíaques perillosament ràpides i potencialment mortals.  Un desfibril·lador extern automàtic DEA protegeix i salva vides proporcionant més seguretat i tranquil·litat.

En el cas que ens trobem amb una víctima inconscient que està patint una situació d’emergència sanitària com pot ser un atac de cor o una aturada cardiorespiratòria, hem de seguir una sèrie de passos anomenats cadena de supervivència que faran que les possibilitats de supervivència de la víctima siguin majors i que els danys i seqüeles que es puguin ocasionar disminueixin.

A continuació us expliquem els passos de la Cadena de supervivència:

  1. Reconeixement precoç i demanada d’ajuda. Sospitarem que una víctima pateix un atac de cor o infart cardíac quan tingui un fort dolor al mig del pit, irradiat cap als braços o altres llocs del cos, es trobi marejat i suï abundantment. Si trobem una víctima que no respira o amb aquest cas trucarem immediatament al 112.
  2. Reanimació cardiopulmonar precoç (RCP). Iniciarem immediatament les maniobres de Suport Vital Bàsic (SVB), realitzant compressions toràciques de qualitat i insuflacions de rescat.
  3. Desfibril·lació precoç. En la majoria d’aturades cardiorespiratòries el tractament és la realització d’una descàrrega elèctrica amb un DEA que farà que el cor torni a funcionar amb normalitat. Per cada minut que tardem a realitzar una descàrrega elèctrica, les possibilitats de supervivència disminueixen un 10%.
  4. Cures post ressuscitació. Després de la realització d’un SVB exitós és necessària la presència del personal mèdic per a la realització de cures avançades per restaurar la qualitat de vida del pacient.

Així doncs, ara que coneixes els riscos de no tenir sempre a l’abast un desfibril·lador, uneix-te a la causa amb Neosalus Cap cursa sense desfibril·lador!

By | 2018-07-02T10:31:11+00:00 abril 4th, 2016|Col·laboracions, Desfibril·ladors|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies