Objectiu 2017: Lleida territori completament cardioprotegit

La corporació lleidatana ha finançat l’adquisició i instal·lació de 175 desfibril·ladors a un centenar de municipis des de l’any 2010 i preveu dotar tota la demarcació amb aquest equipament.

La instal·lació de desfibril·ladors a espais públics per tal de donar una primera assistència mentre arriben els serveis d’emergència és cada vegada més habitual. La Diputació de Lleida col·labora en l’adquisició i col·locació d’aquests aparells per part dels ens locals mitjançant una línia d’ajuts.

Des de l’any 2010, la corporació lleidatana ha finançat l’adquisició i instal•lació de 175 desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a un centenar d’ens locals de les comarques lleidatanes amb una inversió total de 419.542 euros. Un centenar de municipis i cinc consells comarcals se n’han beneficiat d’aquests ajuts des de 2010.

En el transcurs de la reunió de coordinació que ha mantingut el president de la Diputació de Lleida amb el món local, ha explicat als presidents de consells comarcals i alcaldes de capitals de comarca que l’objectiu de la corporació és que tots el municipis de la demarcació disposin d’aquests aparells entre els anys 2016 i 2017 “per aconseguir un territori completament cardioprotegit”.

La Diputació disposa de diferents línies adreçades als consistoris per a la renovació dels consultoris mèdics locals, però també per al seu manteniment i per a l’adquisició d’equipament sanitari amb l’objectiu de millorar l’eficiència de la sanitat.

Entre el material adquirit mitjançant aquests ajuts hi ha electrocardiògrafs, tensiòmetres, fonendoscopis o desfibril·ladors, que ajuden a reduir les seqüeles o evitar la mort d’una persona que pateixi una aturada cardiorespiratòria.

Aquests aparells se situen a espais públics on es reuneix molta gent (com les piscines municipals a l’estiu, les pistes poliesportives o els locals socials), a banda de tots els consultoris mèdics, que en disposen a l’interior de les seves consultes.

A més de l’adquisició de l’aparell pròpiament dit, la corporació també ha començat a finançar un paquet de formació per explicar el funcionament del desfibril•lador a la persona o persones que es determinin com a responsables del seu ús i a informar la població de l’existència de l’aparell al municipi.

En la trobada també s’han tractat altres temes vinculats directament amb l’atenció a les persones, com és el servei de teleassistència, que compta amb el finançament de la corporació.

Llegeix la noticia original aquí

By | 2018-07-02T10:31:11+00:00 gener 25th, 2016|Desfibril·ladors, Espais Cardioprotegits|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies